Recept voor Rundvlees uit Semarang


Maak de uien schoon. Snipper een ui fijn en snijd de andere in dunne ringen. Wrijf de gesnipperde ui met de knoflook en de sambal tot een brij. Giet de ketjap er bij en los er onder goed roeren de suiker in op. Snijd het vlees in dunne plakken en marineer het een uur in de saus. Haal het dan uit de marinade, laat het goed afdruipen en dep het droog met keukenpapier. Fruit de uiringen in wat olie even aan. Voeg het vlees toe en bak alles onder goed roeren een paar minuten aan. Ontvel intussen de tomaten en snijd ze in plakken. Voeg deze bij het vlees en laat alles op niet te hoog vuur sudderen tot het vlees gaar is en de tomaat zacht. Strooi kaneel en kruidnagelpoeder erover, schep goed om en laat nog een minuut doorbakken.


500 gram rosbief
2 uien
2 tomaten
3 tenen knoflook uit de knijper
1 theelepel kaneel
2 theelepels kruidnagelpoeder
1 theelepel sambal manis
4 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel javaanse suiker of 2 eetlepels bruine suiker

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links