Recept voor Runderlapjes in paneermeel



300 gram riblappen
1 ei
2 uien
3 eetlepels ketjap manis
paneermeel
nootmuskaat
peper
zout
olie
Snijd de riblappen in dunne plakken.
Bestrooi ze met nootmuskaat, peper en zout.
Klop het ei los met een scheutje water.
Haal de plakken vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Maak de uien schoon en snipper ze grof.
Fruit ze in wat olie tot ze glazig zijn.
Voeg de plakken vlees toe en laat deze aan weerskannten bruin worden.
Giet de ketjap bij het vlees evenals 2 kopjes lauw water.
Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag
Laat het vlees in ongeveer een uur gaar worden.
Controleer daarbij regelmatig of het vocht niet te veel verdampt en voeg zonodig meer ketjap en water toe.

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links