Recept voor Romige raapstelen-soep


Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden. De ui snipperen. De aardappelen schillen en in blokjes snijden. De rauwe ham in dunne reepjes snijden. In de boter de ui ca. 4 minuten zachtjes bakken. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand. Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is. Doe de raapsteeltjes erbij, laat ze ongeveer 3 minuten meekoken. Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de crème fraîche toe. Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren.


400 gram raapstelen
125 dl crème fraîche
zout
peper
1 ui
250 gram aardappelen
8 dl kippebouillon
50 gram boter/margarine
100 gram rauwe ham

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
Eén van de vele verrassende recepten met deze typische voorjaarsgroente. Succes en eet smakelijk!

    Home            Recepten           Zoeken             Links