Recept voor Romige aspergesoep met peultjes


Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Snijd het onderste stugge stukje eraf en snijd de asperges in stukjes. Maak de peultjes schoon. Snijd de kipfilet in stukjes. Kook de aspergestukjes in de kippenbouillon in 7 minuten beetgaar. Neem ze uit de bouillon en zeef de bouillon. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat het bloemmengsel al roerend op heel laag vuur ± 3 minuten pruttelen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng telkens alles al roerend aan de kook. Voeg de asperges, de peultjes en de slagroom toe en kook de peultjes op laag vuur in ± 5 minuten gaar. Warm de kipfilet kort mee en verdeel de soep over de broden.


400 gr witte asperges
50 gr peultjes
100 gr gebraden kipfilet in dikke plakken
30 gr boter
30 gr bloem
7 1/2 dl kippenbouillon
1 dl slagroom
peper, zout

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links