Recept voor Romeinse lamsvleesschotel


Spoel het lamsvlees onder de koude kraan af, dep het droog en snijd het in blokjes van 2 cm. Kook water voor het ontvellen van de tomaten. Leg de tomaten even kokend water (niet laten koken), laat ze in het koude water schrikken. Haal de velletjes eraf. Snijd de tomaat in vieren. Pel en snipper de ui. Verhit de olie en braad de blokjes vlees erin. Voeg de uisnippers toe, fruit ze tot ze glazig zijn en kruid ze met zout, peper en tomatenpurree. Pers de knoflook erboven uit en voeg de wijn toe. Laat het gerecht ongeveer 1 uur gaarstoven. Voeg 15 minuten voor het eind van de kooktijd de tomatenblokjes en slagroom toe en verwarm ze. Breng het gerecht op smaak met zout, peper, rozemarijn en oregano. Strooi tot slot de Parmezaanse kaas erover.


750 gram lamsvlees (zonder been)
2 uien
4 tomaten
3 el olie
zout, peper, oregano, rozemarijn
2-3 el tomatenpurree
2 teentjes knoflook
1/8 l rode wijn
6 el slagroom
75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1,5 uur

    Home            Recepten           Zoeken             Links