Recept voor Rodekool in appeltjes


De rode kool in het water aan de kook brengen Laurier, kruidnagels, peper en zout toevoegen. Suiker en kaneel toevoegen ca 30 minuten laten stoven. Ondertussen appels uithollen: Snij de bovenkant met het steeltje er af, dat wordt de deksel Hol de appel voorzichtig uit met een aardappelschilmesje en een meloen-bolletjes-mesje. De rodekool afgieten en eventueel binden. De appels vullen met het mengsel, iets te vol. Deksel er op plaatsen en de appels langzaam in de oven (125 graden) gaar laten worden.


2 ons gesneden rodekool
4 goudrenetten
1 theelepel kaneel
2 kruidnagels
1 groot laurierblad
peper
zout
2 eetlepels bruine suiker
1/4 liter water
eventueel Maizena (of andere binder)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Lekker bij als je ree of ander wild gaat eten. Uitserveren op de borden,met wat garnering en het vlees. Je kan het natuurlijk ook gewoon zonder vlees serveren. H.L.

    Home            Recepten           Zoeken             Links