Recept voor Rode linzensoep


Was de linzen met ruim water in een fijnmazig vergiet. Maal de komijn en het kroanderzaad fijn in een vijzel. Snuif de geuren even op! Snijd de ui en winterwortel in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een flinke soeppan en smoor de uien op een laag vuurtje glazig. Hak ondertussen de knoflook fijn. Voeg wanneer de uien glazig worden de knoflook, gesneden wortels, komijn en korander toe. Laat dit mengsel even bakken. Voeg dan voor hele dikke soep een liter water en de bouillonblokjes toe. Voeg ook het laurierblad en de halve citroen toe. Voeg de linzen toe en breng de soep al reoerend aan de kook en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door de pan om aanbranden te voorkomen, want de soep wordt lekker dik! Verdun de soep eventueel door er bouillon of water aan toe te voegen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierblad en de citroen. Garneer de soep eventueel nog met gesneden koriander of peterselie.


250 gram rode linzen
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
1 laurierblaadje
halve citroen
1 ui
1 winterwortel
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 bouillonblokjes
zwarte peper
(zee) zout

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links