Recept voor Ritjah


Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Wrijf uien, knoflook, sambal en gember tot een brij. Fruit deze in wat olie een paar minuten aan. Ontvel intussen de tomaten en snijd ze in vieren. Haal de bonen af en snijd ze klein. Maak de aubergine schoon, verwijder de steel en snijd het vruchtvlees in dobbelstenen. Doe het vlees bij de kruidenbrij en bak het een paar minuten aan, zodat het aan alle kanten bruin is. Voeg dan de tomaten toe, zet het vuur vrij hoog en bak de tomaten vijf minuten onder goed roeren aan. Giet een kopje water bij de saus en voeg vervolgens de sperziebonen en de aubergines toe. Laat vijf minuten op niet te hoog vuur sudderen. Was intussen de pepers, verwijder de steeltjes en hak de pepers fijn. Doe deze ook in de pan en laat alles verder gaar sudderen.


250 gram varkensvlees
2 Uien
2 tenen knoflook uit de knijper
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels verse geraspte gember of 1 theelepel gemberpoeder
4 tomaten
200 gram sperziebonen
1 aubergine
2 groene pepers

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links