Recept voor Risotto met asperges


Snijd de topjes van de asperges en zet die even opzij. Snijd de stengels vervolgens in 3 stukken. Verhit de olie en de boter in een diepe hapjespan. Fruit de sjalotjes 5 minuten al roerend op laag vuur. Voeg de stukjes asperge toe en bak die ongeveer4 minuten mee. Roer de rijst erdoor, zodat alle korrels bedekt zijn. Voeg 3 eetlepels van de hete groentenbouillon toe en roer tot het is opgenomen. Voeg de wijn toe en ga door met roeren tot weer meer bouillon nodig is. Voeg de bouilln lepel voor lepel en al roerend toe. Ga ermee door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst romig is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg 5 minuten voor het einde de aspergetopjes toe. Roer de kaas, zout, peper,en basilicum door de risotto. Dek de pan af en laat het geheel 4 minuten staan. Serveer het gerecht meteen.


500 gram groene asperges,onderkant afgesneden en gewassen
1 el olijfolie
150 gram boter
6 sjalotjes
350 gram risottorijst
1 liter groentenbouillon
7 el witte wijn
100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
handvol verse basilicum
zeezout
zwarte peper

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links