Recept voor Rijstroomijs met peer


Halveer het vanillestokje in de lengte. Breng de melk met het vanillestokje en de dessertijst aan de kook en schraap het vanillemerg boven de melk eruit. Kook de dessertrijst volgens de gebruiksaanwijzing in ca. 12 minuten op een laag vuur gaar en laat deze afkoelen. Meng de dessertrijst door het slagroomijs en laat het ijs in de vriezer in ca. 3 uur bevriezen. Laat de chocolade au bain marie (boven een kokend waterbad) smelten. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in parten. Verhit de boter met de suiker in een koekenpan en bak de partjes peer ca. 3 minuten op een hoog vuur. Serveer het ijs met de gebakken peer en de warme chocolade.


1 vanillestokje
400 ml melk
75 gr dessertrijst
600 ml slagroomijs
100 gram pure chocolade
2 handperen
2 el boter
2 el witte basterdsuiker

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
bereidingstijd ca. 15 minuten + 3,5 uur wachttijd.

    Home            Recepten           Zoeken             Links