Recept voor Rijstpilav met paprika en lamsvlees


Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes. Verhit de boter en bak de blokjes vlees hierin met de ui en de paprika in ± 5 minuten bruin. Voeg de krenten, de shoarmakruiden en de rijst toe en bak het geheel op matig vuur omscheppend 2 minuten. Schenk de bouillon erbij, leg het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en laat de pilav op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden. Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Voeg naar smaak zout en peper aan de pilav toe en strooi de amandelen erover.


1 ui
3 theelepel shoarmakruiden
1/4 liter runderbouillon (1/2 tablet)
2 eetlepels geschaafde amandelen
zout, peper
1 groene paprika
200 gr mals lamsvlees in blokjes
25 gr boter
150 gr snelkookrijst
50 gr krenten of rozijnen

Dit recept is geschikt voor: 2 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links