Recept voor Rijstovenschotel


Kook de rijst in water met de bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Was de courgette. Halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen. Roerbak de courgette in de hete olie in enkele minuten gaar. Maak de groente op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in een andere pan gaar en rul. Roerbak vervolgens de prei met het gehakt mee gaar. Voeg de gare rijst toe met de tomatenpuree. Maak er met wat water of bouillon, peper, zout en de tijm een smeu´ge massa van. Schep de helft van de rijst in een ovenvaste schaal en verdeel de courgette er over. Dek dit af met de rest van het rijstmengsel. Strooi de geraspte kaas er over. Laat het gerecht ongeveer 15 minuten in het midden van de oven lichtbruin kleuren.


1,5 mok rijst
1 bouillontablet
1 courgette
1 eetlepel olie
peper, zout
450 gram prei
400 gram rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
2 tl tijm
150 gram geraspte belegen kaas

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links