Recept voor Ricottataart met sinaasappel


Snijd de sinaasappels (ongeschild!) in dunne plakken. Breng 150 gram suiker met 1 dl water aan de kook tot de suiker is opgelost. Kook hierin de plakken sinaasappel op zacht vuur ca. 15 minuten en laat ze in de suikerstroop afkoelen. Klop de eieren los met de ricotta en roer de 200 250 gram suiker en de geraspte schil erdoor. Schenk het ricottamengsel in een ingevette ronde taartvorm en bak de taart 40-50 minuten in het midden van de oven. Garneer de taart op kamertemperatuur met de plakken sinaasappel.


350 400 gram kristalsuiker
1-2 mooi sinaasappels
6 eieren
500 gram Ricotta (Italiaanse kaas)
geraspte schil van 1 kleine sinaasappel

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links