Recept voor Radicchiostamppot met geitenkaas en mango


Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar. Was de krapjes radicchio en snijd ze in dunne reepjes. Schil de mango, snijd de plakken van de pit en snijd deze in stukjes. Snijd de geitenkaas in stukjes. Rooster de hazelnoten in een droge koekepan op laag vuur goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er de boter en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat. Voeg de majoraan en peper toe. Schep de radicchio en de mango erdoor en warm de stamppot op zacht vuur nog enkele minuten door; de radicchio moet wel knapperig blijven. Schep op het laatst de kaas en de hazelnoten door de stamppot. Breng de radicchiostamppot op smaak met zout en peper.


1 kg aardappelen
zout
2 krapjes radicchio (rode sla)
1 kleine mango
200 gr Franse geitenkaas
180 gr gepelde hazelnoten
25 gr boter
1 dl melk
2 theelepels majoraan
versgemalen zwarte peper

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links