Recept voor Radicchio-courgettestamppot met gerookte kip


Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Snijd de courgette in dobbelsteentjes, snijd de radicchio fijn en de olijven in ringetjes. Verhit de olie en bak de courgette hierin omscheppend 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de radicchio en de olijven toe. Bak omscheppend 1 minuut, zodat alles knapperig blijft en zet het vuur uit. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de bouillon, schep de groente en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Scheur de gerookte kip in stukjes. Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de stukje kip.


11/2 kg kruimige aardappelen
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
2 kropjes radicchio oftewel roodlof
75 gr ontpitte groene olijven
2 tenen knoflook
2 dl kippenbouillon
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout uit de molen
200 gr gerookte kipfilet

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietips:
  • AV

  •     Home            Recepten           Zoeken             Links