Recept voor Rabarbertaart


Maak de rabarber schoon en snij de rabarber in stukken van 2 cm. Vet de rand van een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt in een pan met dikke bodem de boter met 100 gram basterdsuiker op een matig vuur totdat de suiker is opgelost. Schenk de caramel in de springvorm en verdeel de caramel over de bodem. Rangschik de rabarberstukjes in een waaier over de bodem van de vorm en laat 1 cm van de rand vrij. Zeef boven een kom het bakmeel met het bakpoeder. Hak de gemberbolletjes fijn. Mix 100 gram basterdsuiker met de eieren en de karnemelk. Klop het meelmengsel door het eimengsel en roer de gember erdoor. Schenk het beslag over de rabarber en vul de rand goed af. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Laat de taart even afkoelen. Verwijder de springvorm en draai de taart om op een schaal.


500 gram rabarber zonder blad
50 gram roomboter + boter voor het invetten
200 gram lichtbruine basterdsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 bolletjes gember op siroop
2 eieren
200 ml karnemelk
bakpapier

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1,5 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg ervoor dat alle ingrediŽnten op kamertemperatuur verwerkt worden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links