Recept voor Provençaalse stoofschotel


Voorbereiden (1 dag eerder): Maak een marinade van de volgende ingrediënten: wijn, stukjes winterwortel, gesnipperde ui, knoflook, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, peterselie, scheutje sinaasappelsap en schil van een halve sinaasappel en 2 eetlepels olijfolie. Snijd de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade. Bereidingswijze: Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Bewaar de marinade! Bak in een pan een uitjes glazig in een beetje olijfolie en voeg de spekjes toe. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ca. 10 minuten doorkoken. Laat het op een zacht pitje tenminste 2 à 3 uren stoven of zet het in de oven (de stooftijd is dan iets korter). Serveersuggesties: Voeg de laatste 15 minuten stukjes voorgekookte aardappel in partjes toe.


750 gram runderlappen
2 winterwortels
magere spekreepjes
3 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1/2 prei
1 ui
1 sinaasappel
500 cl rode wijn
olijfolie
takje peterselie
tijm
rozemarijn

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur
Lekker met grof (boeren)brood.

    Home            Recepten           Zoeken             Links