Recept voor Preitaart


Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de prei in kleine ringen en was het goed. Bak het gehakt rul. Voeg de preiringen toe. Verkruimel het bouillonblokje en voegen deze ook toe met wat water. Snijd de champignons en bak ze in een aparte pan en voeg ze vervolgens toe. Klop in een schaal 2 eieren en de eidooier. Voeg daarna crème fraîche en kruiden naar eigen smaak toe. Goed doorroeren. Vervolgens kan de geraspte kaas erbij. Bedek de bodem van de schaal met bladerdeeg. Leg hierop het preimengsel, dan het eimengsel eroverheen en nogmaals. Snijd 1 plak bladerdeeg in reepjes en leg deze netjes over de "taart". Bestrijken met geklopt ei en dan ongeveer 30 minuten in de oven.


8 plakjes bladerdeeg
500 gram prei
1 kruidenbouillonblokje
bakje champignons
400 gram gehakt
3 eieren
1 eidooier
basilicum
knoflook
crème fraîche
150 gram geraspte kaas
peper
zout
extra nodig: platte ronde ovenschaaal of springvorm.

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 225 graden. Kan zowel warm als koud gegeten worden. Lekker met een verse rauwkostsalade. Marleen

    Home            Recepten           Zoeken             Links