Recept voor Prei pizza


Meng de bloem met het zout en de gist. Voeg het water en de olijfolie toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom, dek af met een theedoek en laat ongeveer een uur rijzen op een warme plek Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol het deeg gelijkmatig uit met een deegroller tot een hele dunne bodem, ongeveer een halve vingerdikte. De topping: Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien, prei met de tijm en rozemarijn op laag vuur ongeveer 20 minuten. Als het ui/preimengsel zacht is, voeg dan de azijn toe (proef en voeg evt. meer azijn toe) breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de pizzabodem met het mengsel strooi de kaas er overheen. Bak de pizza in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de pastinaak, wortel en courgette in plakjes. Rooster de plakjes in een pan in de olijfolie en leg ze op de pizza als deze uit de oven komt.


Pizza bodem:
550 g bloem
3 dl water
1 tl zout
1 dl olijfolie
1 zakje gist (7 gram)
Prei/ui vulling:
1 dl olijfolie
2 uien, in dunne ringen gesneden
2 kg prei, in dunne ringen gesneden
1 el tijmblaadjes
2 el rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
1 el rode wijnazijn
Zout
peper
geraspte kaas
1 pastinaak
1 courgette
1 winterwortel

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verhit de oven voor op 220 graden. De karakteristieke smaak van prei is natuurlijk uiachtig, maar als je het langzaam op laag vuur smoort, zachtjes bakt dus, wordt de smaak heerlijk zoetig en zacht....Prei combineert dan heel goed met smaakmakers als boter, olijfolie en room. Bij deze pizza combineert het zoete van de prei dus ook heel goed met pittige oude kaas.

    Home            Recepten           Zoeken             Links