Recept voor Portugees lamsvlees uit Cernache


Verwarm de oven voor op 220°C. Stamp de knoflook samen met wat zeezout fijn en smeer hier het vlees mee in. Meng de reuzel, de olijfolie en het paprikapoeder in een kom en strijk ook dit over het vlees uit. Snijd de uien in ringen en bedek hier de bodem van een aardewerken schotel mee. Strooi er de peterselie over en leg het vlees hierop. Giet de wijn over het vlees, zodat het bijna onder staat; vul eventueel aan met water. Sluit de schaal (met aluminiumfolie) af en braad het vlees 60 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met verse spinazie en gekookte aardappelen, of rijst met broccoli. ">


1 kg lamsbout zonder been
100 gr bacon
100 gr reuzel
1 dl olijfolie
2 teentjes knoflook
2 uien
3 eetlepels versgehakte peterselie
1 theelepel paprikapoeder
1 liter rode wijn
grof zeezout, peper
een schaal water

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
chanfana a moda Cernache
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links