Recept voor Pompoenstamppot met gember


Pel en snipper de knoflook. Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de prei in dunne ringen. Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar. Fruit de knoflook met de pompoen en de rozijnen 5 minuten in de hete boter. Verkruimel het bouillontablet erboven, schenk de yoghurt erbij en breng aan de kook. Kook de pompoen in ±15 minuten gaar. Stamp de aardappelen met de pompoen en het stoofvocht, het gemberpoeder, de ketoembar en het kaneelpoeder door elkaar. Schep de prei erdoor en breng op smaak met wat peper en zout. Garneer met wat korianderblad. Serveer met de hamburgers.


1 teentje knoflook
400 gr oranje pompoen
2 preien
11/2 kg aardappelen
zout
40 gr boter
75 gr rozijnen
1 (vlees)bouillontablet
1 dl Griekse yoghurt (op kamertemperatuur)
1/2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel ketoembar
1/4 theelepel kaneelpoeder
peper
3 takjes korianderblad
4 hamburgers

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links