Recept voor Pompoensoep


Snipper de ui. Hak de venkel in kleine stukjes. Breng de groentenbouillon aan de kook. Snijd ondertussen de pompoen in parten en maak er vervolgens kleine stukjes van (verwijder de draden en de zaden). Voeg de ui, venkel en pompoen bij de kokende bouillon. Voeg de ketoembar, geschilde gemberwortel en kerriepoeder toe. Laat de soep ongeveer 30 minuten doorkoken. Haal het stuk gemberwortel uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room door de soep en breng deze op smaak met de zout en de peper. De soep niet meer laten koken!


1 liter groentenbouillon van een blokje
1 grote ui
1 (kleine) venkelknol
1 (stuk) pompoen van 1 kg
1 eetlepel ketoembar
2,5 cm. gemberwortel
0,5 eetlepel milde kerriepoeder
peper
zout
200 ml. (slag)room

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Extra nodig: staafmixer. Lekker met brood. Leuk om te serveren in uitgeholde (kleine) pompoenen i.p.v. soepborden of soepkommen.

    Home            Recepten           Zoeken             Links