Recept voor Pompoensoep met pistachenoten


Hol de pompoenen uit zonder de schil te beschadigen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak het sjalotje met de knoflook en de gember ongeveer 1 minuut in de olijfolie. Voeg de pompoenblokjes en de helft van de pistachenoten toe. Bak deze een paar minuten mee. Blus met de bouillon, voeg de aardappelen en peper toe en laat de soep op een laag vuur 20 minuten trekken. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met zout, peper en citroensap. Bestrijk de uitgeholde pompoenen aan de binnenkant met olijfolie, zout en peper. Zet de pompoenen 10 minuten in een oven van 150 graden. Schenk de soep er in. Garneer met een toefje crème fraîche en de resterende pistachenootjes.


4 kleine pompoenen à 500 gram
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1 cm gemberwortel, gehakt
3 el olijfolie
80 gram pistachenoten
750 ml groentebouillon
2 aardappelen, geschild, in blokjes
1 groene peper, zaad en zaadlijsten verwijderd, gehakt
1 el citroensap
2 el crème fraîche
zout
peper

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 150 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links