Recept voor Pom met Quorn (Surinaams ovenschotel)


Quorn: Olie verhitten, Quorn in stukjes snijden en hierin lichtbruin bakken; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. 8 eetlepels Pom roerbakmix, de fijngesneden selderij, uien in ringen gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van pom. Pongtaya (pomtajer): De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide Quorn hieraan toevoegen en het geheel goed mengen. Oven: Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-1 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22 minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst heeft en van binnen goudgeel is


Faja Lobi Pom (roerbakmix)
1 Madam Jeanette peper
6 stuks
Mixed Pickles
500 gram Quorn
5 bouillonblokjes
2 uien
10 eetlepels olie
2 tomaten
1 bosje selderij
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram doperwten
250 gram boter
4 1/2 eetlepels suiker
sap van 1 geperste sinaasappel
3 teentjes knoflook
1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Pom is het meest populaire Creools gerecht in Suriname, als er pom is, is er feest in Suriname naast pom met vlees zijn ook pomgerechten zonder vlees ontwikkeld, waaronder dit pomgerecht. Probeer het en ontdek dat ook vegetarische pom lekker kan zijn! Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links