Recept voor Pizzadeeg


Zeef de bloem in een kom en doe het zout en het gist erbij. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de olijfolie en het water in. Houd de kom vast en meng met je andere hand de ingrediŽnten in de kom tot een deeg. Als het wat te nat is, strooi je er een beetje bloem bij. Is het te droog dan doe je er wat water bij. Haal het deeg uit de kom en strooi wat bloem op tafel. Kneed het deeg 10 minuten en maak er dan een bal van. Leg de bal weer terug in de kom en dek die af met plastic folie of een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek een half uurtje rijzen. Neem de deegbal dan uit de kom en kneed het deeg dan nog eens goed door. Nu kan het deeg uitgerold worden om een bakplaat mee te bedekken. Gebruik als basis een tomatensaus en vervolgens kun je van alles op de pizza leggen wat je lekker vindt!


550 gram bloem
2 grote tl zout
4 Ĺ grote tl instant gist
scheut olijfolie
3 dl handwarm water
plastic folie of theedoek
bakpapier

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 220 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links