Recept voor Pizza Margherita


Deeg: Meng bloem met zout en gist goed door elkaar. Doe er de melk en de olijfolie door en vervolgens het water. 5 minuten goed kneden tot er een elastisch deeg onstaan is. In een schone kom eventueel met wat olijfolie ingesmeerd deeg laten rijzen op warme donkere plaats, bijv. in de oven op 30 graden. Plaats over de kom eventueel een vochtige theedoek. Deeg 1,5 uur laten rijzen. Opnieuw even kneden en dan in pizzapan of iets dergelijks deeg uitrollen tot een dikte van 5 mm, aan de randen iets dikker. Voor de saus ingrediŽnten goed mengen en laag saus op deeg strijken (niet helemaal tot de rand). Olijven er op doen. Pizza in voorverwarmde oven zetten. Na 5 minuten mozarella toevoegen(verkruimeld of in plakjes) Nog 7 minuten bakken. Basilicumblaadjes scheuren en over pizza verdelen.


deeg :
650 gram bloem
zakje gedroogde gist
2 tl zout
25 ml olijfolie
50 ml warme melk
325 ml warm water
Tomatensaus:
2 blik tomatenstukjes + saus
4 teenjes knoflook, geperst
1 1/2 tl gedroogde oregano
6 el olijfolie
zout
(versgemalen) peper
1 tl suiker
topping:
Mozarella 2 pakjes
zwarte olijven met pit
verse basilicum

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Verwarm de oven voor op 225 graden. Floris de Leeuwe

    Home            Recepten           Zoeken             Links