Recept voor Pittige lamsvleesspitjes


Snijd het vlees in stukken van ± 2 cm. Maak de paprika schoon, halveer hem en verwijder de zaadbol en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van ± 1 cm. Snijd de pepers in smalle ringetjes en verwijder desgewenst de pitjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie en roerbak de uiringen op hoog vuur ± 3 minuten. Voeg dan de azijn, de suiker, de laurierblaadjes en de kerrie toe en breng het mengsel aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Schep de vleesblokjes door het afgekoelde ui-kruidenmengsel en laat het afgedekt in de koelkast ± 6 uur marineren. Rijg de stukjes vlees afwisselend met de paprikastukjes aan 4 lange metalen spitjes en rooster ze onder de grill of op de barbecue.


500 gr lamslappen
1 rode paprika
2 groene Spaanse pepers
1 ui
4 eetlepels slaolie
2 eetlepels azijn
1 eetlepel suiker
1 eetlepel kerrie
2 laurierblaadjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links