Recept voor Pittige koolschotel


Schil de aardappels. Snijd de kool in vieren en verwijder vervolgens de kern. Snijd nu de kool in smalle reepjes. Kook de kool voor in ca. 10 minuten. Kook de aardappels. Snijd de paprika, ui en champignons. Bak de champignons knapperig in een koekepan met een beetje boter. Rul het gehakt. Voeg de kruiden, paprika en ui toe. Pers de knoflook er boven uit. Voeg de kool toe. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de paprikapoeder toe. Het geheel moet lekker pittig smaken! Pureer de aardappels met wat melk. Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met een laagje aardappelpuree. Doe vervolgens de koolmix in de schaal. Duw het geheel goed aan! Doe er weer een laagje aardappelpuree overheen. Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de tomaten over de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er overheen. Zet de schaal in de oven bak de koolschotel tot de kaas mooi goudbruin is in ca. 40 minuten.


1 witte kool of spitskool (ongeveer 1 kg)
paprika
ui
bakje champignons
300 gram gehakt
2 vleestomaten
150 gram geraspte kaas
1 kg aardappelen
beetje boter
2 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 el vleeskruiden (bijvoorbeeld gehakt)
1 teentje knoflook
beetje melk

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links