Recept voor Pittige bruine bonensoep


Maak van tabletten een liter bouillon. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Snij de paprika in blokjes. Snijd de chorizo in blokjes. Bak de chorizo 3-4 minuten al omscheppend in een soeppan zonder olie of vet. Schep de ui er door en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee. Schep het mengsel af en toe om. Schep de groenten en de aardappelblokjes met de inhoud van beide blikken bruine bonen door het chorizomengsel. Schenk de bouillon er bij en breng de soep al roerend aan de kook. Laag alles nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Druk met een stamper de bonen fijn en roer alles goed door totdat de soep mooi gebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe.


2 blikken bruine bonen
1 rode paprika
1 grote ui
4 aardappels
250 gram chorizo (stukje)
3 stengels bleekselderij
liter vleesbouillon (van tablet)
zout
peper

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links