Recept voor Pindasaus


Verhit olie in een steelpannetje. Voeg vervolgens de ui, knoflook en sambal toe en fruit dit mengsel tot de ui glazig is. Voeg een 1/2 kopje ketjap manis, djahe, ketoembar, djintan, laos en vetsin toe. Laat dit mengsel enigszins indikken. Voeg nu 1 kopje water toe laat het geheel op temperatuur komen. Voeg vervolgens de pindakaas toe. 1 eetlepel per keer en meng dit tot de gewenste dikte is bereikt (mocht de saus te dik worden kan eventueel weer water worden toegevoegd). Als de gewenste sausdikte bereikt is voeg dan 1 eetlepel bruine basterdsuiker toe en meng dit door de saus. Meng als laatste het sap van een halve citroen door de saus.


ketjap manis (zoete ketjap)
1 fijn gesneden ui,
3 4 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
1 dessertlepel sambal oelek (of andere sambal naar smaak)
2 3 lepels olie (zonnebloem of olijf)
1 thee lepel djahe,
1 thee lepel ketoembar
1 thee lepel djintan
1 thee lepel laos
sap van een halve citroen
1 mespuntje vetsin
basterdsuiker (naar smaak)
pindakaas

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Roel

    Home            Recepten           Zoeken             Links