Recept voor Phulauri (gele erwten balletjes)


Aardappelen in stukjes snijden, in water zacht koken en daarna fijnprakken. Alle ingrediënten plus 250 ml water aan de aardappelen toevoegen en het geheel goed mengen; hiervan kleine balletjes vormen, de olie intussen dampend heet laten worden en de balletjes hierin goudbruin bakken Sauce. Phulauri smaakt het lekkerst als het warm wordt opgediend.


3 theelepels Exotimex Knoflook
250 gram gele erwten besan (vers gemalen gele split erwten)
1/2 Madam Jeanette peper
2 middelgrote aardappelen
water
zout
3 takken selderij
2 theelepels gemalen komijnzaad
water

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Voeg 1 blikje sardien in olie (circa 100gram) aan het mengsel toe. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links