Recept voor Petjel (groentesalade met pindasaus)


De kouseband in lengte van 4-5 cm snijden en de kool in lengte van 4-6 cm grof snijden; alle groenten apart houden, goed wassen en ze vervolgens apart é én voor é én in ruim water als volgt opkoken: - kool: 3-4 minuten - kouseband: 2 minuten - taugé: 1 minuut Na het opkoken van elke groente, die uit het water halen en goed uitlekken. Maak kleine porties van een mix van deze groenten. Pinda-Sat ésaus. Variatietip: Combineer dit gerecht eens Kotomisi Kroepoek Paramaribo.


Faja Lobi Pinda-Sat
é
saus
250 gram Kouseband
250 gram taugé

water
300 gram witte kool

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Petjel is een lekkere en gezonde Surinaamse groentesalade, die in Suriname een grote populariteit geniet de gebruikte groenten worden slechts even opgekookt, waardoor ze knapperig en de natuurlijke vitaminen zoveel mogelijk behouden blijven. Van de verschillende groenten maakt men na het opkoken kleine porties, die vervolgens geserveerd worden met echte Surinaamse pindasaus het resultaat is een zeer bijzondere groentesalade met een aparte smaak Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links