Recept voor Perentaart


Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap met een doorsnede van 26 cm. Bekleed hiermee een ingevette vorm van 22 cm. doorsnede. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in dunne plakjes en besprenken ze met citroensap. Leg de plakjes peer dakpansgewijs in de taartvorm. Zeef de bloem met wat zout boven een kom. Klop de eieren los met de suiker en melk en roer dit mengsel door de bloem zodat een glad beslag ontstaat. Klop de cognac/kirsch en kaneel erdoor. Schenk het beslag over de peren in de vorm en bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat de taart afkoelen en bestuif hem voor het serveren met poedersuiker.


5 plakjes bladerdeeg
4 stevige handperen
sap van 0,5 citroen
40 gram bloem
mespuntje zout
3 eieren
75 gram suiker
1 dl melk
scheutje cognac of kirsch
1 theelepel kaneel
poedersuiker

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links