Recept voor Perenbavaroise


Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. Maak er een zeer fijne puree van. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water. Breng 1 dl water aan de kook en voeg de goed uitgeknepen gelatine eraan toe. Neem dan het pannetje van de warmtebron en blijf met een houten lepel roeren tot de gelatine is opgelost. Schep de perenpuree erdoor en laat alles staan tot de massa ietwat lobbig begint te worden. Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Spatel de slagroom door de perenmassa. Doe alles over in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Laat de pudding hierna enkele uren in de koelkast staan om volledig op te stijven.


2 1/2 dl slagroom
2 grote handperen
8 blaadjes gelatine
125 gram suiker

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur

    Home            Recepten           Zoeken             Links