Recept voor Peren in chocoladeglazuur en walnoten


Schil de peren zo dat het steeltje blijft zitten en zet ze rechtop in een pannetje water zodat ze net onderstaan. Voeg basterdsuiker toe en pocheer de peren 10 minuten (net tegen de kook aan). Laat ze afkoelen. Doe de rest van de ingredienten in een stevig pannetje en laat al roerend op een laag vuurtje smelten. Giet de warme glazuur over de peren en druk hier en daar een noot in het glazuur en strooi er wat citroen rasp over. Laat alles opstijven en dan serveren.


4 stevige handperen
100 gram basterdsuiker
2 eetlepels roomboter
175 gram pure chocolade
6 eetlepels creme fraiche
50-75 gram poedersuiker
drupjes cognac
rasp van 1/2 citroen
handvol walnoten

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links