Recept voor Pepernoten 6 (± 50 stuks)


Meng met een mixer (of in een keukenmachine) de zachte boter, de suiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom tot een smeuïge massa. Voeg er geleidelijk het bakmeel en zoveel melk aan toe, dat een samenhangend deeg ontstaat. Kneed dit tot een bal, verpak deze in folie en laat het in de koelkast 2-3 uur staan. Verwarm de oven voor op 150-175°C. Beboter een bakplaat, kneed balletjes van het deeg en druk deze op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Bak de pepernoten in ± 15 minuten bruin.


100 gr zachte boter
125 gr bruine suiker
2 theelepels speculaaskruiden
1 mespuntje zout
250 gr zelfrijzend bakmeel
enkele eetlepels melk
een klontje boter

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Piet

    Home            Recepten           Zoeken             Links