![]() |
|
Recept voor Pastei Sranang (Surinaamse kippastei)
Bereidingswijze van Pastei Sranang (Surinaamse kippastei) recept
Vulling: Snijd de kip in kleine stukken en bak het in de olie gaar. Ui, knoflook en peper toevoegen en enkele minuten meebakken; daarna Snesie Foroe (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.Vervolgens groentemix, aardappelsticks, kouseband en selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken.Zout naar smaak toevoegen. Bladerdeeg: De hardgekookte eieren in plakjes snijden; de vulling op het bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop en vervolgens het deeg dichtvouwen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het bladerdeeg. Oven: De pastei in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken. Redi Pepre Sauce. Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet eens borststukken of kippenbouten; het vlees ontbotten, nadat het gaar is gekookt, alvorens het verder in de pastei te verwerken.
Ingrediënten voor Pastei Sranang (Surinaamse kippastei) recept
3 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
2 theelepels Exotimex Knoflook
100 gram Aardappelsticks (frietsticks)
50 gram Kouseband
Madam Jeanette peper
2 (450 gram per pakje) pakjes bladerdeeg
250 gram kipfilet
400 gram groentemix
1/2 ui
4 hardgekookte eieren
3 takken selderij
zout
olie
2 theelepels tomatenpuree
Aanvullende info bij dit recept:
Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Naast Pom heeft de Creoolse huisvrouw een groot aantal andere parels in de Surinaamse keuken ontwikkeld é é n van de meest populaire Creoolse hapjes is de kippastei. Met dit recept lukt het thans ook u te genieten van de Surinaamse pastei Surinaamse recepten