Recept voor Pastasalade met zomergroenten


Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en leg deze in een vergiet. Bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten staan. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Snijd de courgette in blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit olie in de pan en fruit de ui onder af en toe roeren glazig. Spoel het zout van de aubergine en dep de plakken droog met keukenpapier. Snijd de plakken in stukjes. Roer de aubergine, courgette, paprika’s, tomaten en het knoflook door de ui en bak het geheel op een zacht vuurtje onder af en toe roeren gedurende 20 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en zet het weg om helemaal af te koelen. Kook ondertussen de pasta in gezouten water beetgaar. Spoel de pasta af in koud water en laat hem goed uitlekken. Doe de pasta in een grote mengkom en roer er een klein beetje olie door. Roer het groentemengsel goed door de pasta.


1 aubergine
3 tomaten
1 courgette
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 el olijfolie
zeezout
zwarte peper
500 gram volkoren pasta (spiraaltjes)

Dit recept is geschikt voor: 1 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Serveren met ciabatta.

    Home            Recepten           Zoeken             Links