Recept voor Panna cotta con fruttí dí Bosco


Schil de citroen met een dunschiller en pers hem uit. Verhit 150 ml magere koffieroom met suiker, vanille-extract en citroenschil tot tegen de kook (anders gaat het schiften). Los de gelatine op in het hete water. Giet de room door een zeef en roer er met een garde de gelatine door. Laat de slagroom afkoelen en roer er 1 eetlepel citroensap door. Klop de resterende slagroom stijf en schep het afgekoelde roommengsel erdoor. Giet de panna cotta in kleine metalen vormpjes of in schaaltjes en zet deze 3 uur in de koelkast. Druppel voor het opdienen wat citroensap en poedersuiker over het fruit. Stort de panna cotta op bordjes, lepel het fruit erover en dien op.


1 kleine citroen
150 ml koffieroom
150 ml slagroom
45 gram fijne kristalsuiker, plus nog wat extra
˝ theelepel vanillle-extract
2 ŕ 3 blaadjes gelatine
30 ml (2 eetlepels) heet
240 gram gemengde frambozen, bosbessen, rode bessen en/of aardbeien.

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
“Gekookte” room met bosvruchten. De pittige bosvruchten vormen een lekker contrast met de romige mousse. Geef buiten de bessentijd plakjes rijpe peer, pruim of perzik bij de panna cotta.

    Home            Recepten           Zoeken             Links