Recept voor Paling met romige courgettecoulis


Voorbereiding: In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaat inkruisen, enkele seconden in kokend water onderdompelen, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaat in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In pan boter verhitten, ui ± 3 minuten op laag vuur bakken. Intussen courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Courgette aan ui toevoegen en afgdekt ± 5 minuten laten stoven. 4 eetlepels van courgette-uimengsel uit pan scheppen en door tomatenblokjes scheppen, bestrooien met zout en peper. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt wegzetten. Aan rest van courgetteblokjes in pan visfond toevoegen, aan de kook brengen en ± 5 minuten afgedekt stoven. Gestoofde courgetten in keukenmachine pureren. Courgettepuree in pan terug doen, laten afkoelen en tot gebruik afgedekt bewaren. Palingfilets halveren en in lengte in repen snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Bereiden: Palingfilet ± 1 uur van tevoren op kamertemperatuur laten komen. Vier diepe borden voorverwarmen. Crème fraîche door courgettepuree roeren en op laag vuur verwarmen (= coulis). Coulis op smaak brengen met zout en peper. Coulis in borden scheppen. Palingfilets met groente in midden scheppen.


1 vleestomaat
1 ui
1 grote courgette (± 400 gram)
zout en peper
1 dl visfond
2 pakjes gerookte palingfilet (à 100 gram)
125 ml crème fraîche

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Serveren met driehoekjes geroosterd brood.

    Home            Recepten           Zoeken             Links