Recept voor Paella


recept Paella Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in de koekepan gaar. Houd ze vervolgens apart. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een hapjespan op laag vuur uit. Schep de chorizo op een bordje. Snijd ondertussen de ui en de paprika in stukjes. Bak de ui en de paprika in het bakvet zachtjes 2-3 minuten. Voeg de rijst en de kurkuma toe en bak ze al omscheppend mee tot alle rijstkorrels glanzen. Schep de tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor. Laat de rijst zonder deksel op de pan op zacht vuur in circa 15 minuten gaar worden, roer regelmatig. Roer de chorizo en de blokjes kipfilet door de paella en warm alles nog 2-3 minuten goed door.


1 chorizoworst met paprika (250 gram)
1 grote ui, grofgesneden
1 rode paprika, in blokjes
400 gram risottorijst
1 tl kurkuma
1 blikje tomatenpuree
750 ml kippenbouillon (van tablet)
450 gram doperwten (diepvries)
1 kipfilet

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links