Recept voor Paddestoelenragoût


Voorbereiden: De ui pellen en snipperen. De paprika schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden. De paddestoelen schoonmaken en in reepjes/stukjes snijden. Bereiden: In een braadpan 25 g boter verhitten en hierin de ui en de paprika ca. 3 min. zachtjes bakken. De paddestoelen en de Provençaalse kruiden toevoegen en met het deksel schuin op de pan ca. 5 min. zachtjes smoren. Intussen in een andere pan de rest van de boter smelten. De bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje de melk toevoegen. Blijven roeren tot een dikke gebonden saus ontstaat. De verse roomkaas en het bouillontablet erboven verbrokkelen. Al roerend laten smelten. Het paddestoelenmengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en sojasaus. De peterselie erover strooien.


1 ui
½ rode paprika
100 g champignons
100 g oesterzwammen
100 g cantharellen
50 g boter
1 theelepel Provençaalse kruiden
25 g bloem
2½ dl melk
100 g verse roomkaas
½ kruidenbouillontablet
peper
zout
sojasaus
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Dit recept is geschikt voor: 3 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Lekker met groene tagliatelle en tomatensalade.

    Home            Recepten           Zoeken             Links