Recept voor Oosterse lamskoteletten


Verwarm de olie in een koekenpan en bak de koteletten hierin op middelhoog vuur aan beide kanten bruin. Leg de koteletten op keukenpapier en laat ze uitlekken. Fruit de uitjes met de knoflook in de koekenpan licht van kleur en voeg de sojasaus, chilisaus, marmelade, rijstazijn en gemberwortel toe. Verwarm de saus goed roerend en leg de koteletten terug in de pan. Leg het deksel schuin op de pan en laat alles ruim 5 minuten in de saus door stoven tot het vlees gaar is. Keer de koteletten een keer om. Serveer de lamskoteletten met mihoen en gekookte peultjes.


4 lamskoteletten
2 eetlepels sesamolie
2 fijngesnipperde uitjes
2 gesnipperde teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels chilisaus
100 gr niet te zoete sinaasappelmarmelade
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel geraspte gemberwortel

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links