Recept voor Normandische lamskoteletjes


Bestrooi het vlees met zout, peper en rozemarijn. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het vlees in ± 5 minuten bruin; keer het halverwege. Schuif het vlees naar de zijkant van de pan, voeg de sjalotjes, de bosui, de knoflook en de bacon toe en bak nog ± 5 minuten. Schep de flageolets en de tomaat erdoor en verwarm nog ± 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper en verdeel het vlees en de groenten over 2 borden. Lekker met rijst.


6 enkele lamskoteletjes
zout, peper
2 theelepels rozemarijnnaaldjes
40 gr boter
3 gehalveerde sjalotjes
3 bosuitjes in schuine stukjes
1 teentje knoflook in plakjes
2 plakjes bacon (50 gr) in stukjes
1 blikje flageolets (±
400 gr), afgegoten
1 vleestomaat, zonder pitjes, in stukjes

Dit recept is geschikt voor: 2 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Tip: De groente wordt extra pittig als u er 1/2 eetlepel mosterd door roert. AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links