Recept voor Murgie Masala Nickerie (kip in masala Nickerie)


Snijd de kipfilet in dobbelstenen en kruid die met de Chicken Masala (roerbaksaus). Olie verhitten, kipfilet en de ui (in halve ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is. Het water, aardappelen en kouseband toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren (gepeld) toevoegen.


1 potje (360ml)
Faja Lobi Chicken Masala (roerbaksaus)
5 eetlepels olie
500 gram kipfilet
1 kleine ui
1 kopje water
200 gram voorgekookte aardappelen in partjes
100 gram kouseband
4 hardgekookte eieren

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: In plaats van kouseband kan ook sperziebonen worden gebruikt. Murgie Masala Nickerie is hé t Hindoestaans kipgerecht, dat bereid wordt met de echte Hindoestaanse masala, dit is een blend van een groot aantal verse kruiden en specerijen hiermee kunnen verschillende soorten masala gerechten worden bereid. Murgie Masala Nickerie is é é n van de favoriete gerechten uit het district Nickerie in West Suriname, de graanschuur van Suriname, waar vandaan de Surinaamse rijst afkomstig is. De Hindoestanen vormen de belangrijkste bevolkingsgroep van dit district. Genoeg voor Voor 4 personen. Klaar te maken in 25 minuten. De smaak van dit gerecht is Kruidig. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK! Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links