Recept voor Muesli Cake


Pers de sinaasappel uit en breng de rozijnen met het sap aan de kook. Laat deze vervolgens afkoelen. Hak de hazelnoten grof. Vet een cakevorm in (1,5 liter). Roer in een kom de boter en suiker en zout gedurende 10 minuten. Roer de eieren er een voor een door. Schep er vervolgens het meel en de muesli luchtig door. Dep de rozijnen droog en schep ze met de hazelnoten door het deeg. Schep het deeg in de cakevorm en laat het in 5 kwartier gaar en goudbruin worden in de oven.


1 sinaasappel
100 gram rozijnen
1 zakje hazelnoten
200 gram echte boter (zacht)
200 gram witte basterdsuiker
2 theelepels vanille suiker
zout
4 eieren
150 gram tarwe/volkoren meel
50 gram muesli (naturel)

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links