Recept voor Moussaka


Kook de aardappelenen snijd ze in plakjes. Snijd de aubergine in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin 1/3 deel van de aubergine plakken in 5 minuten goudbruin (halverwege keren). Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Bak op zelfde wijze de rest. Snipper de ui en bak deze zachtjes in boter gedurende 3 minuten. Knijp de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak dat in 5 minuten rul. Roer er de tomatenpuree, wijn, bouillontablet en kaneel door. Laat het met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken. Breng het op smaak met zout en peper. Klop in een kom de eieren, koffieroom, wat peterselie en oregano doorelkaar. Vet een wijde ovenschaal in en bedek de bodem met 1/3 van de aubergine plakken. Giet de helft van het gehaktmengsel erop en giet er 1/3 van het eiermengsel over. Verdeel er een laag aardappelschijfjes over. Weer 1/3 van de aubergine plakken, rest van het gehaktmengsel, 1/3 van het eieremengsel en nog een laag aardappelschijfjes. Dek dit vervolgens met rest van de plakken aubergine af en giet er de rest van het eiermengsel over heen. Strooi de kaas erover. Bak de schotel in 45 minuten gaar en goudbruin. (Eventueel de laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.)


3 aubergines
3 eetlepels (olijf) olie
2 uien
boter
2 teentjes knoflook
400 gram rundergehakt
1 blikje tomaten puree ( 70 gr.)
1/2 dl. droge witte wijn
kruidenbouillontablet
1 1/2 theelepel kaneel
zout
peper
peterselie
2 eieren
1 1/2 dl. koffieroom
1 theelepel oregano
100 gram oude kaas
aardappelen

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links