Recept voor Moussaka


Was de aubergines en snijdt ze in dikke plakken. Bestrooi de plakken met zout. Verhit de olijfolie en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Snipper ondertussen de ui. Haal de plakken uit de pan. Fruit nu de ui. Voeg het gehakt toe en bak deze met de knoflook rul. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een snufje kaneelpoeder. Voeg het blik tomatenblokjes toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de witte wijn toe. Laat het vocht in ca. 15 minuten op een laag vuur inkoken. Was en hak de takjes peterselie. Roer de peterselie door het gehaktmengsel en breng het verder op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Maak lagen van de aubergine en het gehaktmengsel. Begin en eindig met de aubergine. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de verpakking en schenk deze over het mengsel. Bestrooi de saus met geraspte kaas en bak de moussaka midden in de oven in ca. 30 minuten gaar.


4 middelgrote aubergines (ca. 1 kilo)
4 el olijfolie voor bakken
olijfolie voor invetten schaal
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram gehakt
snufje kaneelpoeder
1 blik tomatenblokjes
100 ml droge witte wijn
6 takjes peterselie
bechamelsaus (Grand Italia)
500 ml melk
100 gram geraspte kaas
peper
zout

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links