Recept voor Mosterdpuree met braadworsten en tuinerwten


Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de braadworsten hierin in 15 minuten rondom bruin en gaar. Doe de erwtjes direct uit de vriezer met de boter en 4 eetlepels water in een pan. Stoof de erwten in 3-5 minuten op middelhoog vuur gaar, schep regelmatig om. Giet de aardappels af en stamp ze met de mosterd, yoghurt en de rest van de olie tot een smeu´ge puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de rucola door de puree en schep de erwtjes en de braadworsten erop. Serveer direct.


1 kg kruimige aardappels, geschild
3 eetlepels olie
4 braadworsten
1 pak tuinerwten (diepvries, 450 gram)
25 gram boter
1 eetlepel grove Zaanse mosterd
150 ml volle yoghurt
1/2 zak rucolasla (Ó 75 gram)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links