Recept voor Mosselen in kervelsaus met rauwe ham (Mejillones cantabria)


Verhit de olie in een grote pan en bak de sjalotten en de ham hierin zachtjes ± 10 minuten. Voeg de bloem toe en bak die 2 minuten mee. Roer de wijn, de mosterd, de kervel, (zout) en peper erdoor en laat alles op zacht vuur 5 minuten stoven. Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen op hoog vuur ± 5 minuten tot ze opengaan. Schud de mosselen tijdens het koken 3 keer om. Serveer de mosselen met de saus.


2 eetlepels olijfolie
3 fijngesneden sjalotten
100 gr rauwe ham in dunne reepjes
1 eetlepel bloem
1 1/2 dl witte wijn
1 theelepel mosterd
2 eetlepels grofgesneden kervel
zout, peper
1 kg schoongemaakte mosselen

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links